OVER DE KLEEDKAMER

Na mijn afstuderen als Modevormgever aan de Arnhemse hogeschool voor de kunsten, ArtEZ ben ik als vormgever voor theater gaan werken en heb ik inmiddels voor heel wat theater-en dansvoorstellingen het kostuumbeeld ontworpen. Dat doe ik onder de naam De Kleedkamer Kostuumontwerp.

Na een tijd kwam daar een educatie tak bij, De Kleedkamer in de Klas en ben ik ook gaan lesgeven over mode en kostuums. Inmiddels werk ik naast mijn eigen educatieve projecten ook voor verschillende musea in kunst en cultuur educatie. Als aanvulling op mijn styling werk heb ik de opleiding tot kleuradviseur bij Image Proof gedaan en geef ik kleur en stijladvies voor kleding.

Ik heb een grote liefde voor kleding. Hoe het is vormgegeven, de kleuren en materialen. Maar vooral ook wat kleding je verteld over de persoon die het draagt. Het zit letterlijk zo dicht op de huid, iedere keuze vertelt wat over hoe je je voelt, wat je wilt uitstralen, waar je bij wil horen of juist niet.

Ik vind niks leuker dan mensen in al hun verschillende verschijningsvormen te helpen met en adviseren over hun kleding. In alles wat ik doe probeer ik de liefde voor mijn vak en aandacht voor de waarde van kleding over te brengen.

Sandra Booltink