OVER DE KLEEDKAMER

Na mijn afstuderen als Modevormgever aan de Arnhemse hogeschool voor de kunsten, ArtEZ ben ik gaan werken als kostuumontwerper voor theater. Onder de naam De Kleedkamer Kostuumontwerp heb ik voor vele theater-en dansvoorstellingen het kostuumbeeld bedacht en uitgevoerd.

De Kleedkamer in de Klas, de educatieve tak, kwam een tijdje later. Lesgeven voor Basis en Middelbaar onderwijs over mode, textiel en kostuums. Inmiddels werk ik naast mijn eigen ontwikkelde educatieve projecten ook voor verschillende musea in kunst en cultuur educatie. Als aanvulling op mijn theaterwerk heb ik in 2010 de opleiding tot kleuradviseur bij Image Proof gedaan en sindsdien geef ik kleur en stijladvies voor kleding.

Ik heb van kinds af aan een grote liefde voor kleding en textiel. Hoe het is vormgegeven, de dessins, kleuren en materialen. Maar vooral ook de boodschap die kleding uitdraagt, het zit letterlijk zo dicht op de huid, iedere keuze vertelt wat over hoe je je voelt, wat je wilt uitstralen, waar je bij wil horen of juist niet.

Ik vind het ontzettend mooi om mensen in al hun verschillende verschijningsvormen te mogen adviseren over hun kleding. In het gevarieerde werk dat ik doe probeer ik altijd de liefde voor mijn vak en aandacht voor de waarde van kleding over te brengen.

Sandra Booltink